Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ajánlott ételek és étrend-kiegészítők a gyomorfekély estén
  2023-01-15 19:30:00, vasárnap
 
  A gyomorfekély kifejezés a gyomor nyálkahártyáján kialakult nyílt sebekre utal, mely az esetek többségében a Helicobacter pylori (H. pylori) bakteriális fertőzéshez, valamint a vény nélkül kapható nem szteroid gyulladáscsökkentő szerek, például az aszpirin és az ibuprofen krónikus, túlzott alkalmazásához köthető.
Mit fogyasszunk a gyomorfekély kezelésére és az esetleges szövődmények megelőzésére?

Fontos megjegyeznünk, hogy jelenleg nincs egyetlen specifikus diéta, amelyet a betegek számára ajánlanak, ám egyes vizsgálatok és felhasználói visszajelzések szerint az alábbi élelmiszerek és étrend-kiegészítők előnyösen hathatnak a terápia során. A H. pylori fertőzés okozta gyomorfekély kezeléséhez elengedhetetlen az antioxidánsokban, vitaminokban, ásványi anyagokban, fenolokban, flavonoidokban, tanninokban, szaponinokban, szulfátokban, egészséges zsírsavakban, és prebiotikus rostokban gazdag élelmiszerek rendszeres fogyasztása. Ezek többek között megelőzik és csillapítják a gyulladásokat, fokozzák az immunrendszer működését, és segíthetnek leküzdeni a fertőzést okozó baktériumokat. Sőt, a gyomorrák kialakulásának kockázatát is csökkenthetik.

Kutatások szerint az alábbiak olyan hatóanyagokat tartalmaznak, amelyek képesek felvenni a harcot a gyomorfekély egyik fő kiváltó okával, a H. pylori baktériummal. A gyomorfekély megfelelő és személyre szabott kezeléséhez fontos betartani a szakemberek utasításait, ám minden esetben ajánlott tájékozódni az esetleges kiegészítő terápiákat illetően is. 
Élelmiszerek a gyomorfekély kezelésére

Az orvos által előírt savblokkolók vagy antibiotikumok fogyasztása mellett sokan hasznosnak találják az alábbi ételek fogyasztását a fekélyt okozó baktériumok és a gyulladások kordában tartására:

probiotikumokban gazdag, fermentált élelmiszerek, például joghurt, kefir, miso, savanyú káposzta
leveles zöldek
méz
Manuka méz
édesgyökér
karfiol
brokkoli
retek
paprika
sárgarépa
fekete kömény
kurkuma
gyömbér
fokhagyma
alma
fekete áfonya
málna
fekete szeder
eper
cseresznye
olívaolaj és más növényi alapú olajok 

Étrend-kiegészítők a gyomorfekély kezelésére

Amennyiben a gyomorfekély kezelésére antibiotikumokra van szükség, az antioxidánsokban és jótékony tápanyagokban gazdag ételek mellett kiemelkedően fontos a prebiotikus és probiotikus étrend-kiegészítők mindennapos fogyasztása. Az antibiotikumok nem csak a káros, hanem a szervezet számára hasznos baktériumokat is elpusztítják, így a bélflóra egyensúlya könnyen felborulhat, ami további panaszok kialakulásához vezethet. A prebiotikus és probiotikus készítmények segítenek az egyensúly helyreállításában és a tünetek enyhítésében is, illetve egyes beszámolók szerint az antibiotikumok hatékonyságát is javíthatják.

A Lactobacillus, Bifidobacterium és Saccharomyces jótékony baktériumokat tartalmazó készítmények előnyösek lehetnek a H. pylori okozta gyomorfekélyben szenvedő betegek számára. Ezek mellett olyan sokak által alkalmazott, tudományosan igazolt hatékonyságú étrend-kiegészítőket is alkalmazhatunk tüneteink enyhítésére és egészségünk visszanyerésére, mint például az alábbiak:

Manuka Health Manuka Méz 550+ MGO - Antimikrobiális hatásának köszönhetően kiváló az olyan baktériumok elleni küzdelemben, mint például a H. pylori, emellett alkalmazása védi emésztő- és bélrendszerünket, és természetes módon biztosít számos kulcsfontosságú tápanyagot is.

Mannavita Colonum Béltisztító - Olyan jótékony gyomor- és bélrendszert regeneráló és védő hatóanyagokat tartalmaz, mint például a prebiotikus psyllium, az L-glutamin, az édesköménymag, a gyömbér, valamint a Bifidobacterium és a Lactobacillus probiotikumok.

Mannavita Multi Kollagén Italpor - Ez a kollagén 5 különböző típusát is tartalmazó, komplex készítmény regeneráló hatásának köszönhetően sokaknak segített már olyan panaszok kezelésében, mint például az áteresztő bél szindróma, vagy a különböző bélgyulladások. A kollagén rendszeres alkalmazása továbbá segíthet megelőzni a gyomornedvek túltermelődését, ami gyakran gyomorégéshez, gyomorfekélyhez és más emésztőrendszeri problémákhoz vezethet.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: antibiotikumokra, antioxidánsokban, probiotikumokban, bélrendszerünket, emésztőrendszeri, nyálkahártyáján, antimikrobiális, bifidobacterium, túltermelődését, gyomorfekélyhez, elengedhetetlen, kulcsfontosságú, gyomorfekélyben, visszanyerésére, flavonoidokban, antibiotikumok, alkalmazásához, visszajelzések, alkalmazhatunk, bélgyulladások, kialakulásához, kialakulásának, baktériumokat, megjegyeznünk, kiegészítőket, tápanyagokban, szaponinokban, gyomorégéshez, immunrendszer, hatékonyságát, hatóanyagokat, csökkenthetik, lactobacillus, probiotikumok, édesköménymag, saccharomyces, gyomorfekély kifejezés, gyomor nyálkahártyáján, esetek többségében, vény nélkül, ibuprofen krónikus, gyomorfekély kezelésére, esetleges szövődmények, betegek számára, alábbi élelmiszerek, terápia során, immunrendszer működését, fertőzést okozó, gyomorrák kialakulásának, alábbiak olyan, gyomorfekély egyik, gyomorfekély megfelelő, Manuka Health Manuka Méz, Mannavita Colonum Béltisztító, Mannavita Multi Kollagén Italpor,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Lóhere  Éretlen vers  Facebookon kaptam Krisztinától  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Png nő  210 éve született a SZÓZAT meg...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Png nő  Tanuld meg ezt a versemet  Ne kapaszkodj magasabbra,  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Adakozás  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Mi lenne ha  Png cica  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Alvó cicák  George Byron - Ahogy itt jár -...  Az engedelmesség miért nem vál...  Png virág  Irgalom és ítélet  A Megváltó szolgálatában  Elköszönt  George Byron - Ahogy itt jár -...  Julian Brass gondolata  Albert Einstein gondolata  Fehér virág  Szép estét kedves látogatóimna...  Nagyi telefonál  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Png cica  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Png virág  Akarat  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Lóhere  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Idő  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Png kislány  Paul David Tripp Április 19  Szép estét kedves látogatóimna...  Garai Gábor - Takarítás  Nem méltó hozzád  Kövesd a cowboyt!  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  A boldog családok mind hasonló...  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Lóhere  Kerüld el az evangélium örömén...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Minden harmadik...  Akarat  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Reggel van  Leonardo da Vinci gondolata  Örülök, hogy látlak!  Egy bizonyos határt 
Bejegyzés Címkék
gyomorfekély kifejezés, gyomor nyálkahártyáján, esetek többségében, vény nélkül, ibuprofen krónikus, gyomorfekély kezelésére, esetleges szövődmények, betegek számára, alábbi élelmiszerek, terápia során, immunrendszer működését, fertőzést okozó, gyomorrák kialakulásának, alábbiak olyan, gyomorfekély egyik, gyomorfekély megfelelő, szakemberek utasításait, esetleges kiegészítő, orvos által, alábbi ételek, fekélyt okozó, gyulladások kordában, szervezet számára, bélflóra egyensúlya, egyensúly helyreállításában, tünetek enyhítésében, antibiotikumok hatékonyságát, olyan baktériumok, prebiotikus psyllium, különböző bélgyulladások, kollagén rendszeres, gyomornedvek túltermelődését, antibiotikumokra, antioxidánsokban, probiotikumokban, bélrendszerünket, emésztőrendszeri, nyálkahártyáján, antimikrobiális, bifidobacterium, túltermelődését, gyomorfekélyhez, elengedhetetlen, kulcsfontosságú, gyomorfekélyben, visszanyerésére, flavonoidokban, antibiotikumok, alkalmazásához, visszajelzések, alkalmazhatunk, bélgyulladások, kialakulásához, kialakulásának, baktériumokat, megjegyeznünk, kiegészítőket, tápanyagokban, szaponinokban, gyomorégéshez, immunrendszer, hatékonyságát, hatóanyagokat, csökkenthetik, lactobacillus, probiotikumok, édesköménymag, saccharomyces, gyulladásokat, elpusztítják, gyomorfekély, problémákhoz, élelmiszerek, tartalmaznak, szulfátokban, savblokkolók, baktériummal, fogyasztását, csillapítják, zsírsavakban, vitaminokban, kiemelkedően, készítmények, szövődmények, megelőzésére, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3550
  • e Hét: 28441
  • e Hónap: 59927
  • e Év: 264628
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.